Maas en Waals museum 1939-1945


Het Maas en Waals Museum 1939 -1945 is een particulier initiatief, van oorsprong een verzameling die sinds 1993 is ondergebracht in een vaste expositieruimte.
De verzameling is ontstaan uit belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog in het algemeen. Later bleek dat de streek over voldoende eigen geschiedenis beschikte zodat specialisatie in deze richting een logisch vervolg was.

Het museum heeft een ruime collectie documentatie afgewisseld met foto's, kaarten, affiches, uniformen en andere uitrustingsstukken. Verder zijn er tal van gebruiksvoorwerpen die typisch zijn voor de periode en/of streek.

Website: http://www.maasenwaalsmuseum1939-1945.nl/
E-mail: maasenwaalsmuseum39-45@online.nl

Contactgegevens                                                                                                                                                                                                                                                                               
Molenstraat 18
6645 BT Winssen
Telefoon: 0487 52 37 01

Doelstelling: aan de hand van de Tweede Wereldoorlog en zijn voorgeschiedenis, kunnen we de na-oorlogse generaties duidelijk malen waartoe een dergelijk geweld kan leiden, zodat we die tijd niet zullen vergeten en er een duidelijkere roep zal komen om internationale problemen op een vredelievende wijze op te lossen.
Activiteiten/werkzaamheden: het museum beschikt over een eigen documentatiecentrum/archief en een uitgebreide bibliotheek waar men zelf onderzoek kan verrichten naar de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.
Werkgebied: Winssen en omgeving