Burgemeester Thomas Steenkamp: Mijn band met Maas en Waal


Mijn band met de streek, het Land van Maas en Waal begon, toen ik op 16 juni 1999 benoemd werd tot burgemeester van West Maas en Waal. Op 9 augustus 1999 zijn wij verhuisd van Hontenisse, waar ik toen burgemeester was, naar Wamel.

De eerste 14 maanden hebben we daar in de monumentale pastorie gewoond, terwijl ons huis in Beneden-Leeuwen gebouwd werd. In de loop der jaren ben ik de streek én de inwoners gaan kennen en waarderen. Zelfs zo dat mijn vrouw, onze vijf kinderen en ik, ondanks zgn. ‘promotiemogelijkheden’ er niet meer weg willen.

Het mooie gebied ligt heel centraal in Nederland, is goed ontsloten en heeft geweldige toeristische en recreatieve mogelijkheden. De mentaliteit is ‘Brabants’ gemoedelijk en mensen doen hier nog wat voor elkaar.

Alhoewel de gemeente direct grenst aan steden als Oss en Tiel en indirect aan Nijmegen en Den Bosch, zijn ‘stadse’ problemen hier afwezig. Wél zijn steden goed te bereiken. Onze drie oudste zonen studeren in respectievelijk Utrecht, Nijmegen en Tilburg, maar wonen nog gewoon thuis. Als zevenkoppig gezin zijn wij in de loop der jaren Maas en Walers geworden en dat bevalt ons prima.

 

Thomas A.M. Steenkamp
Burgemeester van West Maas en Waal