Activiteiten


Totaal aantal activiteiten: 6

Wachters van het Noorden. Romeinen in Wijchen.

Datum: zaterdag 28 april 2018 - zondag 28 oktober 2018
Tentoonstelling
Locatie: WIjchen
De eerste vier eeuwen van onze jaartelling maakten de zuidelijke helft van ons land deel uit van het Romeinse Rijk. In de tweede helft van de eerste eeuw, na de Bataafse opstand (69/70 na C.), brak er een periode van vrede aan (Pax Romana). De Romeinen legden legerplaatsen aan bij de grens en garandeerden rust en orde.

Bekijk activiteit

Nieuwe theatervoorstelling!

Datum: vrijdag 22 juni 2018 - zondag 1 juli 2018
Lezing
Locatie: Batenburg
‘OUD GOUD’ is de nieuwe theaterproductie van het Ruïnetheater Batenburg. Het stuk speelt in een bejaardentehuis of zoals de nieuwe directeur het noemt: een BVP (Bejaarden Verzamel Plaats). Met deze weinig vleiende benaming is zijn rol wel duidelijk. Zijn tegenhanger is Jolieke, de zuster, de verzorgende, die betrokken en warmhartig met haar mensen om gaat.

Bekijk activiteit

Wijchense Kastelendag

Datum: zondag 1 juli 2018
Evenement
Locatie: WIjchen
Museum Kasteel Wijchen organiseert samen met kasteel Hernen de Wijchense Kastelendag dit jaar weer de Wijchense Kastelendag met leuke activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar. Kom spioneren op kasteel Wijchen en kasteel Hernen. Voer allerlei opdrachten uit en laat weten hoe het er op het andere kasteel aan toe gaat.

Bekijk activiteit

Erfgoedfestival

Datum: woensdag 23 mei 2018 - zondag 22 juli 2018
Lezing
Locatie: Gelderland, Noord- en midden Limburg en Noordrijn-Westfalen
Twee maanden lang genieten van ruim 200 culturele en historische activiteiten Het erfgoedfestival is begonnen! Het Erfgoedfestival Over Grenzen loopt van 23 mei t/m 22 juli in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordrijn-Westfalen

Bekijk activiteit

Open rondleiding Kasteel Wijchen

Datum: zondag 1 juli 2018
Rondleiding
Locatie: WIjchen
Zondag 1 juli geven vrijwilligers van Museum Kasteel Wijchen net als elke eerste zondag van de maand een open rondleiding door het kasteel van Wijchen. De rondleiding begint om 14.00 uur en voert eerst door het kasteel, de voormalige woning van Emilia van Nassau en Don Emanuel van Portugal. Na een ontmoeting met Emilia zelf en een bezoek aan de kelders van het kasteel kunt u op eigen gelegenheid het museum bezoeken (museumentree is niet inbegrepen in de prijs van de rondleiding).

Bekijk activiteit