Activiteiten


Totaal aantal activiteiten: 7

Herrewoarse Hobbydag

Datum: zondag 8 april 2018
Evenement
Locatie: Heerewaarden
Met de Herrewoarse Hobbydag op zondag 8 april opent Bezoekerscentrum De Grote Rivieren het nieuwe seizoen. Meer dan dertig dorpsbewoners tonen enthousiast waar zij in de vrije tijd mee bezig zijn. Van koken tot balpennen verzamelen, van schilderen,musiceren tot fotograferen en houtbewerken. Tussen 12.

Bekijk activiteit

Wachters van het Noorden. Romeinen in Wijchen.

Datum: zaterdag 28 april 2018 - zondag 28 oktober 2018
Tentoonstelling
Locatie: WIjchen
De eerste vier eeuwen van onze jaartelling maakten de zuidelijke helft van ons land deel uit van het Romeinse Rijk. In de tweede helft van de eerste eeuw, na de Bataafse opstand (69/70 na C.), brak er een periode van vrede aan (Pax Romana). De Romeinen legden legerplaatsen aan bij de grens en garandeerden rust en orde.

Bekijk activiteit

In Beeld. Honderd jaar gemeentehuizen in Wijchen

Datum: zondag 28 januari 2018 - zondag 15 april 2018
Tentoonstelling
Locatie: WIjchen
In september 2017 is het nieuwe Huis van de Gemeente geopend. De verbouwing van de voormalige Rabobank tot gemeentehuis is in beeld vastgelegd door Museum Kasteel Wijchen. Aanleiding om een foto-expositie over honderd jaar gemeentehuizen te maken. Als je nu je paspoort of rijbewijs gaat ophalen kom je in het modern ingerichte en duurzaam gebouwde Huis van de Gemeente.

Bekijk activiteit

Heerewaarden in het krachtenveld van Waal en Maas

Datum: dinsdag 10 april 2018
Lezing
Locatie: Heerewaarden
Landschapshistoricus Ferdinand van Hemmen verhaalt over de vroegere verbindingen tussen de Waal en de Maas. Ook de waterstaatkundige en strategische belangen die hier speelden en de ontwikkeling van Heerewaarden in een van de meest ongastvrije gebieden van de Nederlandse delta worden belicht. Hierbij wordt ook een doorkijkje gegeven naar een spannende toekomst waarin het water weer gaat uitdagen en waarin de vraag aan de orde komt: Kunnen we hierbij iets leren van de bewoners van Heerewaarden die eeuwenlang het allerergste rivierengeweld hebben weten te trotseren?

Bekijk activiteit

Feestelijke seizoensopening

Datum: zaterdag 5 mei 2018
Evenement
Locatie: Appeltern
In dit jubileumjaar van het stoomgemaal vanaf deze dag: thematentoonstelling en boekje over 100 jaar De Tuut, en op deze dag premiere van film over de restauratie van De Tuut. Vanaf deze dag bent u weer 6 dagen per week, tussen 11:00 en 16:00 uur, van harte welkom bij De Tuut!

Bekijk activiteit